Advent

Adventsljusstake

Jag vill önska dig en trevlig första advent med två bilder hemifrån oss!

Blockljus

Blomster

Hyacinter

Två härliga inspirationsbilder på hyacinter och tulpaner. Nu känner jag för att köpa blommor och ta lite nya grepp vad gäller presentationen. Det är så lätt att göra som man alltid har gjort, så därför ska jag INTE göra det. Idag plockade jag fram en del ljus inför första advent och försökte tänka lite nytt. Bilder kommer.

Tulpaner

Bilder: Blomsterfrämjandet

Personlig almanacka

Personlig almanacka

Idag damp almanackan för 2010 ner i brevlådan och i år valde jag grönt! Den är beställd hos personligalmanacka.se där man kan skräddarsy sin almanacka efter egna behov, vilket jag tycker är en lysande idé. Kvaliteten är dessutom väldigt bra, så det är ett tips inför nästa år.

Bantie

Bantieprodukter

Företaget Bantie startades 2007 av Ulrika Gyllstad och Wilhelmina Wiese. Deras mönstrade tyger hade redan från starten ett nytt och spännande uttryck och det tycker jag har hållt i sig sedan dess. De har idag nio mönster i sin kollektion och i sortimentet finns kuddar, lampor och brickor bland annat.

Bild: collage av bilder från bantie.se

I gott sällskap

På bilden syns delar av en ny porslinserie från Marimekko med namnet Hyvässä seurassa som betyder I gott sällskap. Den är formgiven av Sami Ruotsalainen och mönstren är framtagna av Maija Louekari. Tanken med serien är att mixa och matcha som man själv vill och detta tillsammans med tyget Siirtolapuutarha som jag har skrivit om i ett tidigare inlägg. Härligt med en känsla av udda porslin som ändå har en samhörighet!

Hyvässä seurassa
Bild: collage av bilder från marimekko.fi

Brickfia

Brickhållaren Brickfia av Kristina Stark och Barbro Tryberg Boberg tycker jag är ett bra exempel på utmärkt formgivning. Den är stilren, funktionell och snygg och har sedan länge kvalat in på min gillar-lista. Nu finns den också i min ägo och har fått sin plats i köket. Helnöjd!

Brickfia

Höstljus

Ljusstakar i vardagsrum

Nu har ljusstaken Astack tagit plats på fönsterbrädan i vardgsrummet och den får samsas med de fina, vita ljusstakarna, design Kristin Karls, som såldes till förmån för Röda Korset förra året. Härligt med tända ljus inomhus när det regnar ute, eller hur?

Betong

Collage Tove Adman

Tove Adman är formgivaren som från början var skulptör, men som nu formger produkter i så skilda material som betong, gummi och aluminium. Jag har en förkärlek för objekten i betong och då särskilt hjärtat som signalerar liv och kraft genom formen och materialet. I like! Följande citat av Tove är hämtat från hemsidan: "Min formgivning är inte i först hand funktionell, snarare tillfredsställelse av lust och impulser. Jag vill låta material och form mötas i nya, oförutsedda kombinationer."

Bild: collage av foton från toveadman.se

Kolonilott

Siirtolapuutarha grön

Det här tyget har dykt upp lite här och var på sistone. När jag såg det första gången var jag skeptisk och kunde inte riktigt ta in det, men nu är jag frälst! Mönstret är gjort av Maija Louekari för Marimekko och heter Siirtolapuutarha som betyder kolonilott. Nu funderar jag på vad jag skulle kunna hitta på med en bit av det här tyget.....

Siirtolapuutarha flerfärgad

Den här färgställningen är också läcker, men jag föredrar den grön-blå. Vad tycker du?

Bubbelgum

Idag gick jag, syrran och några tjejkompisar en sväng i butiker på Kungsholmen. Ett givet stopp var Frank Form som har massor med schyst design. Känslan att gå i butiken är som för ett barn i godisbutiken - vill ha! Ett köp blev det: en bubbelgumsrosa ljusstake (se bilden). Nu pryder den fönsterbrädan i vardagsrummet och den är en välbehövlig färgklick. Jag vill ha den i fler färger!! Hint till make....

Ljusstake Frank Form
Foto: skärmdump från frankform.se

Vi kikade även in på Stadsmissionen och där tycker jag att jag gjorde ett litet fynd. Jag hittade två kaffefat Adam av Stig Lindberg för 20 kronor styck. Snacka nostalgikick de ger mig! Vi hade serien hemma hos oss när jag växte upp, så jag har använt den mycket genom åren och den är sååååååå fin i all sin enkelhet.

Adam kaffefat Lindberg

Bokstavskakel

Box med bokstavskakel

Idag var jag inne på Designtorget och kikade lite. Där är det ju alltid lika inspirerande att gå omkring och jag tycker att bokstavskaklet som de säljer är en kul idé. Vi har mycket vitt standardkakel i vårt hem, så det är inte omöjligt att det blir något ord uppsatt någonstans....

Bokstavskakel

Foto: skärmdumpar från bokstavskakel.se


Vintage stories

Top Vintage Stories

Kapp-Ahls kollektion Vintage Stories har varit väldigt omskriven, så nyfikna jag gick in i en butik för att kolla lite. Det var väldigt urplockat, men jag hittade toppen på bilden som har en härlig struktur och vackra spetsdetaljer.

Sjal Vintage Stories

Två matchande accessoarer köpte jag också: svart, blommönstrad sjal och jättefina örhängen.

Örhängen Vintage Stories

Bottna på plats!

Nu har äntligen Marimekkotyget med mönstret Bottna kommit fram ur gömmorna. Jag köpte tyget som en stuvbit för flera år sedan, men har inte hittat någon lämplig användning för det förrän nu. Vi hade tidigare två tygtavlor på väggen, men jag kände att det var dags för förnyelse, så därför fick Bottna ta plats ovanför soffan i allrummet. En färg- och mönsterinjektion helt klart!

Bottna från Marimekko

Pimpad förvaring

Vi blev nyligen med digitalbox och därmed också ännu en fjärrkontroll...suck! Jag började fundera på en enkel förvaring för att slippa se dem drällandes i vardagsrummet, men hade svårt att hitta någon i lämplig storlek. Lösningen blev att snygga till en svart låda i kartong som jag råkade hitta här hemma. En bit tapet som jag också hade i gömmorna kom till användning och jag känner mig helnöjd med resultatet! Hoppas att lådan kommer att fylla sitt syfte nu också...

Box för fjärrkontroller - lock


Fjärrkontrollbox

Julklappsböcker

Bra barnböcker

Idag kom jag hem med lite julklappsböcker till barnen, förutom anteckningsboken i mitten som är till mig själv. Fin, eller hur? Den är formgiven av Lisa Bengtsson och säljs hos Pocket Shop. Det finns flera mönster att välja på, men jag tycker att den på bilden är vackrast. Lisa Bengtsson är ju verkligen i ropet för närvarande och hyllas på bloggar och i tidningar. Jag tycker att en del av hennes formgivning är klockren, men lika mycket känns för spretigt och ofärdigt för min smak.

Siv sover vilse av Pija Lindenbaum ska Alice få. Vi har läst många av hennes tidigare böcker och de tilltalar både barn och vuxna. Illustrationerna är egensinniga och intresseväckande och tillsammans med underfundiga texter får man ett helgjutet intryck. 

Pelle och Frasse är julklapp till Emil som är ett stort fan av Jan Lööf. I boken hamnar Pelle mitt i teveprogrammet "Tårtan" som jag själv såg och uppskattade när jag var liten, så det ska bli kul att få återuppleva i bokform. Jag är väldigt förtjust i Jan Lööfs rena och tidlösa illustrationer och fick en nostalgikick när vi läste Sagan om det röda äpplet härom kvällen. Den är precis lika bra nu som när den skrevs på 70-talet.

Oscar ska få Mollys julafton som är skriven av Lucy Cousins. Han gillar de färgglada bilderna och de lite trubbiga karaktärerna i Mollyböckerna. Alice och Emil tyckte också om böckerna, så författaren har uppenbarligen en förmåga att fånga intresse hos små barn.

Fotoram

Vit fotoram

Jag tycker att det är jättsvårt att hitta fina fotoramar om man bortser från basutbudet. Därför blev jag glad när jag hittade denna vita ram på Åhléns. Dock fick jag fixa till den lite med svart färg för att den skulle funka på vår vita sovrumsvägg tillsammans med övriga foton.

Foton på sovrumsvägg

Så här ser det ut på vår sovrumsvägg nu. Fotosamlingen växer sakta men säkert vartefter barnen växer och jag gillar de nya ramarna skarpt.

Zinknyheter

Zinknyheter på Granit

Granit har en hel del fina nyheter inför julen. Jag har valt ut några som jag känner extra mycket för och som skulle bryta av bra mot de typiska julfärgerna. Zinkens råa och enkla språk är helt i min smak och materialvalet passar de framtagna produkterna. Snyggt jobbat, Granit!

Bild: collage av foton från granit.com

RSS 2.0