Schyst design hos Camilla #2

Wavehängare från Design House

Hängaren Wave är designad av Nanni Holén och kommer från Design House Stockholm. Den har följt med oss från vårt förra boende och har nu fått två kompisar. De finns i hallen och är perfekta för barnen att hänga sina kläder på. Ett tips till barnfamiljen!

Paradisverkstan

På Hemmässan stod jag och klämde på några av föremålen på bilderna. De ropade KÖP OSS, men det blev inget inköp den gången. Tyvärr, ska jag säga, för jag tycker att de är helt underbara. De tilltalar alla sinnen och ger mig just den där glädjen som jag söker i design.

Fröhus av Paradisverkstan

Serien heter Fröhus och är formgiven av Eva och Olof Paradis på Paradisverkstan. Det är ett keramiskt centrum som ligger på Öland, strax söder om Ölandsbron. De säger själv följande om sin formgivning: "Spelet mellan stram enkelhet och mjuk sirlighet skapar spänning och räckvidd. "

Fröhus från Paradisverkstan

Mönsterprakt

Mönstrat tyg av Lotta Kühlhorn
Idag när jag var på IKEA köpte jag det här tyget, Annamoa, som är formgivet av Lotta Kühlhorn. Det har omnämnts i många tidningar och på bloggar och jag förstår varför. Tyget finns i fem olika mönster och alla är välbalanserade i färger, detaljer och samspelet dem emellan. Viktigast av allt är att jag blir glad när jag tittar på dem! Min plan är att hänga tyget på en vägg i vår källare. Rummet används som kombinerat lekrum/gästrum och jag tror att det kommer att passa perfekt där.

Tyg Annamoa
Jag köpte även lite av det här mönstret. Om orken finns kanske jag syr ett kuddfodral, men annars får det ta plats i "fina tyger-samlingen" för framtida behov.

Foto: skärmdumpar från ikea.se

Nyfixad lampa

Nu har grannens gamla lampskärm blivit fixad och lampan är upphängd i vårt sovrum. Jag tycker att den blev minst lika bra som jag hade föreställt mig, så jag är helnöjd!

Lampskärm i ny tappning

Jag valde att sprejmåla den svart och köpte texilsladden på Granit. Glödlampan heter "Light Shadows" och är formgiven av Ingegerd Råman för Orrefors. Den ger ett fint ljus i rummet och skärmen ger som man kan se på bilden ett vackert skuggspel i taket. I vårt sovrum har vi en stringhylla med svarta gavlar och jag känner verkligen att lampan harmonierar med den.

Polarn O. Pyret + Plan = Skicka vidare

Polarn O. Pyret skicka vidare

Mellan 14 och 27 oktober säljer Polarn O. Pyret begagnade plagg som har lämnats in av dig och mig. Behållningen går oavkortat till Plan. Vilken bra idé! Jag lämnade själv in tre plagg idag, så gör detsamma om du har möjlighet!

Jag lyckades även hitta den här fina tröjan som någon vänlig själ hade lämnat in. Tänk att kunna köpa en second hand tröja med tryck av 10-gruppen för 50 kronor och samtidigt ge ett bidrag till Plan!

PoP 10-gruppen tröja

Små fina inköp

Margretheskål och servetter

Igår var jag i stan och lunchade med en kompis och skulle även köpa kläder till kommande spökfest på dagis. Jag hittade perfekta grejer på Emmaus, så jag kan tipsa om att gå dit. De har bra second hand kläder till vettiga priser. Well, vad har det med bilden att göra tänker du kanske? Ja, inte mer än att jag gjorde några spontaninköp också: Margretheskålen och servetterna. Jag har ju skålen sedan tidigare i orange och jag tycker att den lilla storleken är väldigt användbar, så därför fick den svarta följa med mig hem. Servetterna har samma mönster som Origoskålen som finns hemma i mitt kök, så de tilltalade mig direkt.

K-märkt hem

K-märkta hus

Idag kom det ett brev från Stockholms Stadsmuseum som berättade att vårt radhusområde har blivt k-märkt! Motiveringen lyder:

Guldsmeden är ett tidstypiskt och välgestaltat radhusområde från första hälften av 1960-talet med bevarad arkitektur. Radhusområdet utgör en väl sammanhållen miljö.

Vårt hus har ju redan ett stort värde för vår familj och framförallt jag känner verkligen för alla tidstypiska detaljer. De var av avgörande betydelse för mig när vi valde att flytta hit och nu känns det extra roligt att huset betraktas som kulturhistoriskt värdefullt.

Smyckegränd, k-märkta

Foton: Sven Tideman

Schyst design hos Camilla #1

Under den här rubriken tänker jag presentera föremål i mitt hem som jag tycker är exempel på god design och som tilltalade mig så fort jag såg dem. Jag börjar med ljusstaken Skugga.

Designföremål: ljusstaken Skugga

Skugga är formgiven av Alexander Lervik och tillverkad i laserskuren stål. Den finns i ett flertal färger hos Galleri Pascale, men jag tycker att svart passar bäst hemma hos mig. Ljusstaken har ett underbart formspråk och det blir ett häftigt skuggspel på bordet när ljuset är tänt, vilket vidgas vartefter ljuset brinner ner (syns tyvärr inte på bilden).

Ljusstaken Skugga

Proppen

Vackert formgiven ljusstake i keramik

I dagens SvD fick jag syn på den här bilden. Det är konsthantverkaren August Sörensson som har haft en propp som förebild när han gjort denna ljusstake i porslin. Såååå häftig! Den finns att köpa hos Frank Form. Den kommer upp på min önskelista utan tvekan.

Foto: August Sörensson

Kolla in tavlan!

Härlig tavla från Ikea
Kolla in den här schysta nyheten från IKEA! Tavlan Olunda köps färdiginramad, så den är bara att sätta upp på väggen direkt. Min dotter Alice är väldigt intresserad av att försöka få kläm på vokalerna i alfabetet, så den här tavlan är ju ett utmärkt hjälpmedel. Upp på inköpslistan alltså.

Foto från IKEA

Höstfärger

Vackra höstfärger på tegelvägg

Den här underbara färgprakten fick jag och barnen njuta av när vi gick förbi grannens hus. Jag gillar verkligen hösten trots blåst och kyla!


Färgsprakande vildvin

Utanför vårt köksfönster har vi också ett fantastiskt färgspel. Det ger näring till själen varje gång jag tittar ut och ser naturens skiftningar på så nära håll.


Fin form i köket

Fin form i köket

Vid middagen igår föll blicken på köksbänken och jag reflekterade över dess fina och funktionella föremål som stod samlade i grupp. Jag gillar verkligen allihop och använder dem mycket:

• Margretheskål från Rosti
• Pepparkvarn från Peugeot
• Salladsshaker från Eva Solo
• Skål Berså från Gustavsberg
• Skål med handtag från Höganäs


Godisväskor


Jag satt och bläddrade i Formexkatalogen och fick syn på väskan i mitten. Schyst, eller hur? Den säljs hos gemenskap:grön liksom de två andra. Deras mission är att bygga Sveriges största ekovaruhus på nätet. Väskorna på bilden är gjorda av från vänster återvunna godispapper, magasinblad och streckkoder! Jag är ju svag för kombon svart-vitt, så jag var bara tvungen att ta med dem.

Foton från gemenskap:grön


Lampskelett

När vår förre granne, drygt 90 år gammal, skulle flytta så hade han en loppis för radhusgrannarna. Jag gjorde några fina fynd som jag kommer att visa längre fram. Lampskärmen på bilden fick jag ta gratis. Den hade ett smutsigt gammalt tyg som jag tog bort och med tanke på den vackra formen kommer jag inte att ersätta tyget.
Ett kommande pysselprojekt helt klart.


Ok, då kör vi!

Dax för mig att göra bloggdebut. Det känns jättespännande och det är kul att just du har hittat hit! Min idé med bloggen är att jag ska skriva om, och visa bilder på, vackra saker helt enkelt. Det kan vara alltifrån ett färgskiftande höstlöv till en pryl i mitt hem. Bloggen kommer att leva med mig, så det kommer att ge sig hur den utvecklas. Trevlig tanke, eller hur? 

Jag inleder med några glimtar från mitt hem. Bilderna ger förhoppningsvis någon känsla för vad jag gillar.














RSS 2.0