Verktyg

Redskapslåda

Den här bilden inspirerar verkligen mig! Den andas hållbarhet, hantverk, harmoni och skaparlust. Alltså, dags att sätta igång med lite fixande här hemma. Det kliar i fingrarna på mig!

Gungstol igen



Den här bilden hittade jag hos Hus & Hem. Rummet är så himla mysigt inrett och jag gillar gungstolen skarpt!

Gungstol signerad Frank

Gungstol Josef Frank
Gungstol 2006 formgavs av Josef Frank i början av 1930-talet och den lanseras nu av Svenskt Tenn. Mahogny ligger mig inte varmt om hjärtat, men jag gillar modellen och med rätt Franktyg skulle jag nog kunna falla till föga....

Bild: Svenskt Tenn

Kuddkap

Kudde Åhléns
Kudden Rubrix från Åhléns har Sköna Hem utsett till månadens kap. I like!

Bild: Sköna Hem

Ugglor

Ugglekudde

Den här kudden köpte jag till sonen för ett par år sedan när ugglehajpen startade. Jag tycker fortfarande mycket om kudden, men trodde då att fascinationen för ugglor som inredningsmotiv skulle lägga sig ganska snabbt. Tji fick jag, för ugglorna ser man ännu lite här och var. Ett bevis på det är den turkosa silikonugglan som är en spargris. Son nr 2 ska få den i födelsedagspresent och jag hittade den hos Barnvänligt. Urfin tycker jag!

Silikonuggla

Bjuder även på några bilder av fler ugglor som jag hittade här hemma.

ABC Uggla

Ugglelakan
Stig Lindberg uggla

Bolagret

I fredags gick jag in och kikade i en Bolagretbutik i väntan på en buss. Tidigare har jag inte hittat något som har tilltalat mig hos dem, men nu fanns det lite kul grejer. Jag har gjort ett litet collage av mina favoriter, varav några är lite väl tydliga kopior av andra produkter på marknaden, men det avspeglas ju å andra sidan på priset också.

Collage Bolagret

Glasflaskor

Gröna glasflaskor
De här tre flaskorna hittade jag i en liten prylaffär i Gamla Stan. Grönt ääär skönt!

Årets sak 2009


Bed bag

Designtorget har utsett BedBag till årets sak 2009. Sängpåsen, formgiven av Maria Persson och Nina Jeppsson, är en smidig förvaringslösning som hålls på plats genom att den sticks under madrassen. Perfekt för trånga utrymmen eller om man vill undvika golvförvaring.

Marimekko Våren 2010

Marimekko Vår 2010

Lite vårnyheter från Marimekko - härligt. De lyckas ständigt med att knyta till sig spännande formgivare, producera tidlösa mönster och fräscha upp gamla trotjänare. Heja Finland!

Collage med bilder från marimekko.fi

Helg

Två bilder från Zetas Trädgård ger mig lite vårkänslor trots att jag bara ser snö var jag än tittar. Jag uppskattar verkligen en riktig vinter med mycket snö, men nu börjar till och med jag längta efter våren. Ha en riktigt skön helg och trevlig alla hjärtans dag på söndag!

Zetas 1
Zetas 2

Nyheter på Möbelmässan

Nu börjar det komma en hel del rapporter från Möbelmässan och de framhåller optimism, goda idéer och mycket färg som starka intryck. Jag har sett många bilder på möbelnyheter och har valt två som jag tilltalas av. Pallarna heter Happy och produceras av A2. Stålstolarna Desirée formgavs redan 1954 av Yngve Ekström och produceras av Swedese.

Happy A2
Stol Desirée Swedese
Bilder: husohem.se

Syhörna

Syhörna

Jag blir så inspirerad av den här bilden och längtar efter en egen syhörna där jag kan ha symaskinen framme hela tiden. Planen är att vårt arbetsrum efter omgörning även ska fungera som syplats och då kan jag tänka mig att planka idén med en verktygstavla. Smart tänkt!

Bild: Apartment Therapy

Hjärta

Hjärtetvålar

Alla hjärtans dag börjar närma sig. Jag såg precis "Himlen kan vänta - ett år senare" på SVT som följer upp cancerdrabbade personer som skildrades i en dokumentär 2008. Några hade nu blivit friskförklarade, några levde fortfarande med sin sjukdom och två stycken hade gått bort. Det är tur att man inte vet vad som väntar en i livet och det gäller verkligen att värdesätta livet och alla nära och kära. Tänk på det alla dagar och framförallt på alla hjärtans dag!

Kärlekspennor
Bilder: PointClickHome.com

Myrorna

Vas Myrorna

Jag brukar, i likhet med många andra, lämna in grejer på Myrorna och när jag gjorde det sist passade jag min vana trogen på att gå en sväng i butiken. Jag gjorde två små fynd, vasen och kruset, men roligt var också att kika på alla andra "återbrukare" och se vad de köpte. Mannen före mig i kassakön till exempel köpte fem par gamla herrskridskor från 60-talet. Han betalade glatt 150 kronor paret (dyrt tyckte jag) och jag började genast fundera över vad han skulle göra med dem. Rekvisita är min gissning.

Förresten köpte jag garn för en billig penning också, vilket är ett tips till alla andra med barn som vill testa att sy, väva, virka etc. Garn kan ju vara ganska dyrt annars och man vet ju aldrig hur länge pysselintresset håller i sig....

Krus Myrorna

Nytt från Bantie

Bantie har kommit med lite nyheter. Nja säger väl jag om dem. Jag gillar många av deras mönster var för sig, men som patchwork tycker jag inte att det funkar. Vad tycker du?

Nyheter Bantie

Bild: Elle Interiör

Spectra från Kasthall

Spectra,Kasthall
Mattan Spectra är designad av Gunilla Lagerhem Ullberg för Kasthall. Jag gillar flörten med 60/70-tal och tycker att mönstret är rätt för en ryamatta. Priset? Bara drygt 7000 kr/kvm.......

 

Keramikinspiration

Keramikmix

Jag hittade bilden hos Apartment Therapy och blev helt tagen av keramiken på bordet. Vill ha!!!!!!!

Bantietyget

Bantie

I ett tidigare inlägg skrev jag om tyget från Bantie som jag hade köpt. Nu är det på plats som ett draperi till vår TV-möbel. Vi var tvungna att ta bort dörrarna för att få fjärrkontrollen till nya digitalboxen att funka. För att slippa se de fula apparaterna, så blev den enklaste lösningen att sätta sig vid symaskinen och knåpa ihop draperiet.

RSS 2.0